Varmepumper

Biokedler

Gaskedler

Større anlæg

Lagertanke og beholdere

Radiatorer

Elkedler

Sol

Hvad er jordvarme?

Ved at udnytte jordens varme er der udsigt til penge at spare på varmeregningen. Udnyttelse af jordens varme der er en konstant energikilde året rundt, er den mest effektive, miljøvenlige og økonomisk fornuftige løsning på markedet for varmekilder.

Primær miljøvenlig varmekilde

En jordvarmepumpe er den type af varmeanlæg der på længere sigt giver dig den største økonomiske fordel, når først pumpe og installation er betalt. Med en jordvarmepumpe er du sikret både opvarmning af dit hus og varmt vand året rundt. Anlægget fungerer som ideel varmekilde i et helårshus, da jordvarmen kan indhentes året rundt.

Sådan fungerer det

Et jordvarmeanlæg fungerer ved at en slange graves cirka 1 meter ned under overfladen i et forholdsvist stort areal af din have. Jo større denne slange er, og jo større et areal af haven der bruges, des mere energi kan der udvikles af jorden. Denne slange indeholder en væske, der ved hjælp af solens opvarmning af jorden, varmes op til 4-5 grader. Den opvarmede væske føres ind i anlæggets varmepumpe, der trækker varmen ud af væsken, omsætter den til en passende temperatur og fordeler den ud i alle boligens rum. Når væsken har afgivet sin varme, har den en temperatur på et par minusgrader og bliver ført tilbage til slangen i jorden, hvor den igen opvarmes.

Selve installationen af jordvarmen foregår ved at der graves slanger ned i haven, og opstilles en varmepumpe udenfor ejendommen. Installationen af en jordvarmepumpe er en forholdsvis stor investering, der på længere sigt dog giver stor økonomisk gevinst. Slangerne kan installeres i stort set alle typer af undergrund, men kræver at du har egen have på minimum 300 m2. Derudover skal slangerne placeres, således at de ligger mindst 60 cm fra naboskel. Jordvarmepumpen fordrer at du har installeret vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme i huset.

Lille betaling for meget energi

Går du med tanken om at installere jordvarmepumpe på din grund, står du overfor store økonomiske besparelser. Jordvarme er en vedvarende energikilde og en miljørigtig ressource. Der skal benyttes en lille mængde strøm for at jordvarmepumpen kan omdanne jordvarmen til en passende temperatur og føre varmen ud i din bolig. Dog får du denne energi tilbage cirka trefoldigt i den energi jordvarmeanlægget producerer. Samtidig skåner du miljøet med et co2-uslip der er op til 70 procent lavere end ved regulær opvarmning af boligen. Der er altså nok grunde, både miljømæssige og økonomiske, til at overveje installation af jordvarmeanlæg i din bolig.

Fordele ved jordvarmepumpe

  • Bedste økonomiske løsning når installation er betalt
  • Opvarmer både brugsvand og bolig
  • Effektiv udnyttelse af jordens konstante varme
  • Klimavenlig varmeressource
  • Tilbageleverer sin anvendte energi gange 3
  • Vedvarende energikilde

Inden du påbegynder installationen, skal du sikre dig at dit hus ligger mindst 50 meter fra vandforsyningsanlæg. Samtidig skal du gøre dig klart at der ikke må plantes træer og buske direkte over slangen, da bevoksning af denne art skygger for solens stråler, og forhindrer opvarmning af jorden.

Dine eksperter i jordvarmeenergi

Overvejer du at skifte til jordvarme, står vi altid klar med råd og vejledning og en uforpligtende vurdering af om et jordvarmeanlæg er den rigtige løsning for dig. Du er altid velkommen til at kontakte os for sparring.

Har du brug for rådgivning?

Find forhandler
Gå til Værd at vide
Få gode tilbud og gode råd om din varmeløsning!