Varmepumper

Biokedler

Gaskedler

Større anlæg

Lagertanke og beholdere

Radiatorer

Elkedler

Sol

Avnø højskole med ny varmeløsning

AVNØ Højskole

Installerede enheder:

1 stk. Gilles HPK 160 F/TP på 150 kW

2 stk. 27 kW HPI varmepumper i kaskade til kursushotellet på 2.283 m²

1 stk. 27 kW HPI varmepumpe til undervisningslokalerne på 465 m²

For Kristiane og John, grundlæggerne af AVNØ Højskole, var der, da bygningerne blev overtaget på den gamle politiskole på Flyvervej 10 i Lundby, mange ting som skulle forbedres, idet bygningerne i lang tid havde ligget ubenyttet hen.

Kristiane og John går ind for bæredygtighed i alt hvad de foretager sig. Med 2 store oliefyr samt et lejet oliefyr placeret udenfor i en container, var opvarmningen første prioritet, idet der blev brugt ca. 75.000 liter olie til opvarmning af de i alt 5.147 m² bygninger. Sammen med VVS Søren Rasmussen fra Vordingborg blev HS Tarm A/S derfor inviteret til gennemgang af ejendommen, for at komme med løsningsforslag til den fremtidige opvarmning.

Kristiane og John havde selv et stort ønske om at der blev etableret et Biomacon fyr som fastholder Co2 i den afbrændte masse ved hjælp af pyrolyse og derfor forurener mindre end konventionelle biomassefyr. Denne type af fyr er ikke nogen hyldevare, og derfor skulle de se sig omkring efter en løsning som var let tilgængelig og i høj kvalitet. En løsning som kunne opvarme bygningerne indtil muligheden for at etablere et Biomacon fyr er til stede.

Da AVNØ Højskole handler om bæredygtighed, både socialt og økonomisk, faldt valget på at etablere en løsning med biomassekedlen Gilles HPK 160, som kunne afbrænde træpiller og suppleres med skovtræ fra højskolens egen skov. Samtidigt blev der valgt 3 stk. HPI 27 kW varmepumper, som opvarmer kursushotellet og undervisningslokalerne og som efterfølgende skal producere energi fra et kommende solcelleanlæg, for som Kristiane siger: ”så handler det om bæredygtighed”.

Valget af HS Tarm A/S som leverandør var enkelt, da det gav Kristiane og John mulighed for at styre varmen i alle bygninger fra én enhed.

Michael fra VVS Søren Rasmussen i Vordingborg supplerer Kristiane, at eftersom produkterne, HS Tarm foreslog, indfriede de ønsker, kunden efterspurgte, blev der ud fra de oplysninger lavet et tilbud til AVNØ Højskole.

Michael kender allerede til HS Tarms produkter, da VVS Søren Rasmussen i mange år har opsat både gaskedler og biomassekedler i mange ejendomme rundt om i lokalområdet. Michal vidste også at fra HS Tarm A/S ville han få den nødvendige backup på principtegninger, dimensionering samt efterfølgende support, hvilket gjorde ham tryg, og som Michael siger, så har det altså bare fungeret fra dag 1.

Her i denne vinter har det vist sig at der er en utæthed på kundens rørledning mellem bygningerne, så løsningen hvor Gilles-kedlen skulle styre opvarmningen i alle bygninger har indtil utætheden er repareret, ikke været mulig. Til alt held har varmepumperne - selv om der har været 15 graders frost - ikke haft problemer med at opvarme kursushotellet og undervisningslokalerne.

Har du brug for rådgivning?

Find forhandler
Gå til Cases
Få gode tilbud og gode råd om din varmeløsning!