Varmepumper

Biokedler

Gaskedler

Større anlæg

Lagertanke og beholdere

Radiatorer

Elkedler

Sol

Hvad er luft til vand-varmepumpe?

Der findes 5 overordnede typer varmepumper i Danmark. Her beskriver vi nærmere én af disse typer nemlig luft til vand-varmepumpen.

Primær varmekilde

Luft til vand-varmepumpen er en primær varmekilde der både giver dig varme i helårshuset og varmt vand, og er så effektiv en varmekilde at du typisk kan forvente en reduktion i varmeudgifter med op til 50 %. Modsat jordvarmepumpen, kræver luft til vand-varmepumpen ikke nær så meget plads i din have, og er desuden billigere at installere.

 

Fuldautomatisk året rundt

En luft til vand-varmepumpe fungerer ved at udnytte den varmeenergi der findes i luften. Luft udefra trækkes ind i varmepumpen, hvor varmen herfra ledes gennem husets rør og opvarmer bolig og brugsvand. Når først denne type af varmepumpe er installeret, fungerer den ligeså fuldautomatisk som fjernvarme - også når frosten melder sin ankomst.

 

Spar penge på varmeregningen

Der er mange penge at spare med en luft til vand-varmepumpen, og især hvis du har installeret vandbåren gulvvarme i din bolig. Opvarmning af rum via gulvfladen er nemlig mere effektiv end opvarmning via radiatorer. Med installation af luft til vand-varmepumpe som erstatning til eksempelvis olie eller naturgas kan du se frem til at spare op imod halvdelen af din varmeregning. Selvom varmepumpen skal bruge strøm for at fungere, giver det stadig økonomisk fordel i det større regnskab, da den leverer 3 gange så meget varmeenergi tilbage som den forbruger i el.

 

Passer varmepumpen til dit behov?

Før du beslutter dig for at installere luft til vand-varmepumpen, er der nogle ting du skal sikre dig. For det første skal du have plads til at der kan placeres en ikke-lydløs ventilator uden for dit hus. Ventilatoren bør som minimum placeres 5-10 meter fra skel for at undgå at naboen bliver generet af støjen fra pumpen. Derudover skal du have installeret enten vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme i din bolig.  Du skal være bevist at luft til vand-varmepumpen ikke nødvendigvis er en fordel, hvis din bolig i forvejen suppleres med fjernvarme, hvor der ofte er tilslutningspligt.

 

Fremhævede fordele ved luft til vand-varmepumpe

  • Billigere at installere end, og næsten lige så effektiv som jordpumpen
  • Kræver minimum plads i haven
  • Kan benyttes som primær opvarmning af både brugsvand og bolig
  • Kan halvere din varmeregning
  • Fuldautomatisk året rundt

 

Vi står klar med råd og vejledning

Har du brug for sparring, råd og vejledning til at vælge den rigtige pumpe, står vi altid klar med en hjælpende hånd.

Kontakt os på mail eller telefon, så tager vi sammen en uforpligtende snak om den bedste løsning for dig.

Har du brug for rådgivning?

Find forhandler
Gå til Værd at vide
Få gode tilbud og gode råd om din varmeløsning!