Varmepumper

Biokedler

Gaskedler

Større anlæg

Lagertanke og beholdere

Radiatorer

Elkedler

Sol

Hvor stor skal en varmtvandsbeholder være?

Behov og størrelse går hånd-i-hånd

Hvor stor din varmtvandsbeholder skal være, afhænger i stor grad af dit behov, husholdningens størrelse og antal kvadratmeter af din bolig. Det er vigtigt at varmtvandsbeholderen er afstemt disse faktorer. Er varmtvandsbeholderen for lille, bliver du alt for ofte udsat for situationer hvor der ikke er nok varmt vand, og finder dig selv stående med håret fuld af shampoo der må skyldes i iskoldt vand, eller en halvfærdig opvask. Er varmtvandsbeholderen derimod for stor, skal der bruges store mængder af energi på at varme mængder af vand op, som ender med slet ikke at blive brugt. Udover husholdningens størrelse, spiller typen af bolig også ind, når du skal vælge varmtvandsbeholder. Her er det nemlig afgørende om boligen opvarmes af fjernvarme eller centralvarme.

Sommerhus og lille familie

Skal varmtvandsbeholderen benyttes i eksempelvis et sommerhus, anbefaler vi at beholderen kan indeholde mellem 30-50 L. Her er behovet for varmt vand nemlig ikke stort og presserende som i helårshuset. Denne type kedel vil som regel også passe ganske udmærket i mindre lejligheder til enlige eller parret uden børn.

Større børnefamilie

Behovet bliver naturligvis større jo flere medlemmer familien består af, og er der børn i familien, anbefaler vi at varmtvandsbeholderen kommer op i en størrelse der kan rumme ca. 120-150 L vand. Med sådan en størrelse er der nemlig plads til de travle morgener hvor alle medlemmer af familien skal bade, inden arbejde, institution og skole. 

Det helt store behov

Varmtvandsbeholderen kan også fås i størrelser der rummer helt op til 400-500 L. Disse beholdere er ideelle til brug i virksomheder eller til flere sammenhængende boliger der deler samme vandbeholder.

Hjælp til at vælge den rigtige størrelse

Se hele udvalget af varmtvandsbeholdere på vores hjemmeside, og tøv aldrig med at kontakte os hvis du har brug for sparring til at vælge den helt rigtige varmtvandsbeholder til netop dit behov. Vi står altid klar med råd, og et uforpligtende tilbud.

Har du brug for rådgivning?

Find forhandler
Gå til Værd at vide
Få gode tilbud og gode råd om din varmeløsning!